Tuesday, May 09, 2006

Opulentní hostina (pro trosečníky)

Játra a srdce spolu s obrovskou páteřní kostí, hlavou a několika tlustšími kusy měkkého, bílého filé z hřbetu jsem uložil stranou ke snídani. Zbytek jsem nakrájel na dlouhé pruhy a rozvěsil na stěny, aby se sušily na slunci. Naší špižírně začala kynout nejedná slibná perspektiva! Když jsem jolu čistil, našel jsem pod plachtou na jejím dně ještě jednu létající rybu, takže jsme tentokrát pořádně posnídali, poprvé ode dne, kdy jsme tak drsně přišli o Lucette. Ryba ochucená citrónem a cibulí, směs dorádích jater a srdce s malými kousky létajících ryb, také marinovanými v citrónové šťávě, a na dovršení poslední pomeranč (už se začínal kazit) a doušek vody. Naše žaludky, nezvyklé takové spoustě jídla, se cítily vrchovatě plné, a když jsme po snídani ulehli, abychom tak velké množství jídla strávili, podělili jsme se o kousky páteře. Robin po starém dobrém způsobu jeskynního člověka ohlodával hlavu, zatímco my ostatní jsme do čistá obrali kosti a potom na Lyninu radu páteř rozlámali, abychom vysáli želatinózní tekutinu bohatou na proteiny a čerstvou vodu. Dokonce i Neil, pro něhož byl hlad zřejmě mnohem nepříjemnější než pro ostatní, prohlásil, že má dost.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home